Recipes
"The Taste of Tradition"
Recipes
"The Taste of Tradition"
Recipes
"The Taste of Tradition"
Recipes
"The Taste of Tradition"
Recipes
"The Taste of Tradition"
Recipes
"The Taste of Tradition"
Recipes
"The Taste of Tradition"
Recipes
"The Taste of Tradition"
Precedente
Successivo
Ricetta caffe schiuma Lettieri Food

COFFEE WITH THE "CREMINA"
IN YOUR HOME’S KITCHEN

Coffee maker

Two teaspoons of sugar

Glass

Teaspoon

Preparation:

Prepare the Moka (coffee maker) and put it on the fire. Meanwhile, prepare a glass with two teaspoons of sugar for every person who will take the coffee.
Keep an eye on the Moka because you have to take the first sip of coffee and put it immediately into the glass where the sugar was put. Once this is done, you can put the coffee maker on the stove to let continue the preparation of coffee.
Begin to mix with a teaspoon the sugar wet with the first sip of coffee. You need to stir vigorously until the mixture of coffee and sugar in the glass becomes frothy. Finally, put two teaspoons of the obtained “cream” in each cup and pour the coffee.
Tenere sempre d’occhio la moka perché bisogna prendere il primo goccio di caffè e metterlo immediatamente nel bicchiere dove è stato messo lo zucchero. Una volta fatto questo è possibile rimettere la moka sul fornello in modo che continui la preparazione del caffè.
Iniziare a mescolare, con un cucchiaino, lo zucchero bagnato con il primo goccio di caffè uscito dalla moka. È necessario mescolare energicamente fino a far diventare schiumoso il composto di caffè e zucchero nel bicchiere. Infine, mettere due cucchiaini della “cremina” ottenuta in ogni tazzina e versare il caffè.

Torna su